Debat

8. august 2017 - 08:54

App linkNu på Google Play

- Der skal ske noget nu

8. august 2017 - 08:54

Af Redaktionen |

DEBATINDLÆG:

 

Skal vi have et nyt stormøde?
Der skal ske noget nu, hvis danske vognmænd og chauffører skal have en fremtid.
Der bliver skrevet lidt på Facebook om, at det er på tide, at vi laver noget blokade - det dur ikke -  eller at man måske skulle lade bilerne stå i en uges tid, og det ville jo nok være det bedste. Hvis man virkelig kunne få alle danske biler til at holde stille, bare én dag, så tror jeg helt sikkert, at vi kunne få politikerne i tale.

 

Men det kommer ikke til ske. Og hvorfor så ikke? Jeg tror ikke, at de vognmænd, der "kun" kører nationale transporter, er sig bevist om, at billige chauffører/vognmænd kan overtage deres kørsel. Her tænker jeg ikke på danske chauffører/vognmænd, der ikke følger regler og overenskomster, men på østeuropæiske chauffører/vognmænd, der kommer til at kunne overtage en stor del af kørslen på et tidspunkt, når cabotagekørsel bliver givet helt fri. Tænk lige på, at i Kommissionens nye forslag til en ny vejtransportpakke er der mulighed for fri cabotage i fem dage, så jeg er ikke i tvivl om, at fuld liberalisering af transport kommer.

Hvem husker ikke Frode Laursens forsøg med de tre polske biler, der kørte høsten fra sjællandske bønder til DLG i Kalundborg under påstand om, at det skulle kunne køres efter kombidirektivet. Og hvad er der egentlig sket ved det. Er der kommet en sag ud af det??

 

Og hvad med endnu en dansk vognmand, der brillerer ved at gøre sit til at nedlægge danske arbejdspladser, og det på trods af, at det bliver ulovligt blandt andet, fordi hans østchauffører skal "bo" i bilerne op til tre måneder, før de kan komme hjem. Den iderige vognmand er Kim Phillip fra Dansk Transport Group. Usmageligt.

 

Er det ikke på tide, at folk vågner op og deltager aktivt i vognmandsforeninger og fagforeninger (det hjælper ikke så meget, at man bare hyler op på Facebook). Så der kan blive enighed om, at nu er nok nok. Nu skal politikerne træde i karakter og stoppe de helt åbenlyse ulovligheder, der sker lige for øjnene af os.

Leif Therkelsen
Stationsvej 13
6622 Bække

Læst i alt:

15410 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk